Definitieve ontharing - Permanente ontharing - Voordelen - electrische naaldepilatie

VPL: Het meest innoverende systeem op de markt voor permanente ontharing...

Het unieke VPL-systeem kan de temperatuur in de haren veel hoger opdrijven zonder dat de omringende huid mee opwarmt en dit zonder pijn of ongemak. Dit resulteert in veel betere resultaten, waardoor heel wat minder behandelingen nodig zijn dan met de traditionele systemen. 

Bovendien biedt de Energist-Ultra meer mogelijkheden: ook fijne haren zijn succesvol te behandelen evenals donkere huidtypes. Bovendien biedt de Energist-Ultra meer mogelijkheden: “ook fijne haren en donkere huidtypes kunnen behandeld worden”


Na Amerika, Australie en Azie verovert Energist nu ook Europa. Elke twaalf seconden wordt ergens ter wereld een klant behandeld met een Energist apparaat voor permanente ontharing.

Duurzaam ontharen: permanente en definitieve ontharing

Haren die vernietigd zijn, kunnen nooit meer teruggroeien. Wel kan men ten allen tijde, o.a. door hormoonschommelingen, enkele nieuwe haren of donsharen vormen, welke dan ook weer kunnen behandeld worden en vrij snel zullen verdwijnen als men niet te lang wacht en niet gaat epileren. 
Gezien de vele voordelen van duurzaam ontharen met de nieuwste VPL-methode, geven wij in de meeste gevallen aan deze methode de voorkeur. Enkel witte, lichtblonde en grijze haren behandelen we nog met electrische naaldepilatie (blendmethode). 

Het doel van alle definitieve ontharingstechnieken is het uitschakelen van de activiteit van de haarzakjes. Dit probeert men altijd te bereiken door het selectief aanvoeren van warmte. Als de temperatuur rond een haarzakje stijgt, kleven de eiwitstructuren in de cellen van het haarzakje samen zodat daar nooit meer een haartje kan geproduceerd worden. Voor het sturen van warmte naar haarzakjes, bestaan verschillende mogelijkheden: 
 - Electrische naaldepilatie 
 - Laserontharing 
 - Intense Pulsed Light (IPL) 
 - Variable Pulsed Light (VPL)

De Energist-Ultra onderscheidt zich echter van de andere systemen door het unieke VPL-systeem:

VPL betekent dat elke lichtflits bestaat uit een reeks miniflitsen, micropulsen genaamd, waarvan, afhankelijk van het huidtype, kan gekozen worden tussen 2 tot 15 micropulsen, met een duur van 7 tot 385 milliseconden binnen één flits. 

Dit heeft als grote voordeel:
1) De temperatuur in de haren kan veel hoger opgedreven worden, zonder dat de huid mee
    opwarmt. Hierdoor worden veel meer haargroeicellen per behandeling uitgeschakeld waardoor men minder behandelingen nodig heeft,
2) Veilig voor de huid,
3) Ook fijne haren verdwijnen,
4) Mensen met een donkere huid kunnen behandeld worden,
5) Minder donkere haren kunnen behandeld worden,
6) De behandeling is nagenoeg pijnloos,
7) Permanente ontharing wordt een stuk minder duur omdat er minder sessies nodig zijn

Zijn er speciale voorzorgen nodig?

Ja!

1) Epileren: het is belangrijk om minstens vanaf 4 weken voor de behandeling in het gelaat geen haren meer uit te trekken, hetzij met pincet, ontharingswas of andere systemen. Voor het lichaam dient u minstens 8 weken voor de behandeling te stoppen met epileren. Scheren, knippen of ontharingscrème (vb. Veet) mag wel. Door uit te trekken kunnen haren voor enige tijd schijnbaar verdwenen zijn. Ze zijn echter niet vernietigd maar in een traumatische fase gebracht, welke tot +- 8 maand kan duren. Afwezige haren kunnen met geen enkel systeem van duurzaam ontharen (naaldepilatie, laser, IPL of VPL) behandeld worden; we moeten wachten tot de haren weer in de groeifase zijn.

2) Zon en zonnebank: permanente ontharing en een gebruinde huid gaan niet samen! Hoe meer de huid haar natuurlijke huidskleur benadert hoe beter. Als uw huid gebruind is door zon of zonnebank dient u enkele weken te wachten alvorens te starten. Op een gebruinde huid is het rendement van een behandeling heel wat zwakker omdat we de energiesterkte dienen aan te passen en bovendien riskeert u pigmentverschuivingen te krijgen als u de nodige wachttijd niet respecteert.( Om een gebruinde huid sneller haar oorspronkelijke kleur terug te laten krijgen, kan men regelmatig een peeling product gebruiken al of niet in combinatie met een blekingsproduct.) Ook na de behandeling dient men minstens 2 weken zonnebank te vermijden op de behandelde zones en bij zonnig weer de huid te beschermen met een zonneproduct met minstens beschermingsfactor 30.

3) Bleken: als men de haren bleekt met een blekingsmiddel dient men hiermee te stoppen minimum 2 weken voor de behandeling.

Is de behandeling veilig voor huid en lichaam?

Ja, een behandeling met de Energist-Ultra is volkomen veilig. De VPL-methode is een door tal van dermatologen en laserwetenschappers beproefde methode en goedgekeurde techniek voor permanente haarverwijdering. De Energist-Ultra -VPL voldoet aan de strengste veiligheids- en kwaliteitsnormen, waaronder: ISO 9001:2000, ISO 13485:1996, Ukas, Directive 93/42/EEC, CE, en in Amerika het FDA- certificaat.

In de lichtflitsen zit absoluut geen schadelijke UV-straling, de schadelijke stralen van de zon en zonnebank. Evenmin produceert de Energist-Ultra onzichtbare straling, zoals bijvoorbeeld van een mobiele telefoon.

Bovendien is de VPL-methode zeer specifiek: de lichtenergie komt alleen daar waar het moet: in het pigment van de haren, maximaal circa 5,5 mm diep in de huid, en enkel als daar een haarworteltje zit wordt er warmte opgewekt. 
Dankzij het unieke VPL-systeem is de Energist-Ultra het veiligste, efficiënte en snelste permanent ontharingssysteem dat er is.
De Energist-Ultra slaagt waar andere systemen falen.

Hoe verloopt de behandeling?

De haren van de te behandelen zone worden afgeschoren, zodat er enkel stoppeltjes overblijven. Dit is nodig om een betere geleiding van het licht te verkrijgen. Dan wordt een laagje geleidende en koelende gel aangebracht. Daarna wordt de lichtflitsbehandeling uitgevoerd. Binnen 2 à 4 weken zullen de meeste haren welke in de groeifase waren uitgevallen zijn.

Wat zie je na een behandeling?*

De eerste dagen groeien de haren gewoon door. Na 2 weken beginnen de haartjes uit te vallen en na circa 3 à 4 weken zijn heel wat haartjes verdwenen op het behandelde gebied. De haren welke zich in de anagene fase (groeifase) bevonden op het moment van de behandeling zijn permanent verwijderd.

*Deze resultaten zijn niet gegarandeerd bij elke klant.

Is het veilig?

De wetenschappelijk ontwikkelde lichtbron bevat geen schadelijk UVA- of UVB- licht. De lichtbron van Dermalux wordt reeds meer dan 15 jaar gebruikt in de dermatologie en oncologie voor de behandeling van niet-melanome huidkanker. Deze behandelingen resulteerden niet alleen in de bestrijding van de kankers maar ook in een duidelijke huidverjonging.

Indicatie

Een dermalux behandeling kan ingesteld worden elk huidtype en voor bijna elk huidprobleem. Er is geen leeftijdsgrens.